Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006

Έναντι

Κάθε τέσσερις μήνες, ο Άνθρωπος της ΔΕΗ, επισκέπτεται το σπίτι σας. Η δουλειά του είναι να καταγράψει σε ένα κομμάτι χαρτί την ένδειξη του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει εγκαταστήσει η ΔΕΗ εκεί μετά την κατασκευή του διαμερίσματος που σας φιλοξενεί.

Κάθε τέσσερις μήνες η ΔΕΗ έχει μια ξεκάθαρη ιδέα για το πόσο ρεύμα καταναλώσατε τους τέσσερις προηγούμενους μήνες. Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ότι θέλει να σας χρεώνει κάθε δύο μήνες.

(υποψιάζομαι ότι τέσσερις μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα, και μπορείτε να κάψετε πολύ ρεύμα και να την κοπανήσετε, αφήνοντας ένα μεγάλο φέσι. Οπότε θέλει να σας πιέζει για τα χρέη σας κάθε δύο μήνες. Ο ΕΥΑΘ που δεν έχει τέτοιο ζόρι, σας χρεώνει κάθε τέσσερις μήνες).

Οπότε, ένας στους δύο λογαριασμούς που σας στέλνει η ΔΕΗ, δεν έχει το πραγματικό ρεύμα που καταναλώσατε για το δίμηνο, αλλά την υποψία που έχει η ΔΕΗ για το πόσο ήταν αυτό το ρεύμα. Το επόμενο δίμηνο, που θα δουν πόσο ρεύμα καταναλώσατε τελικά, θα σας χρεώσουν τη διαφορά.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχε.. Κάτσε να το πω στον πατέρα μου να σπάσω λίγη πλάκα με την φάτσα του!!

Kostas Symeonidis είπε...

Edw sthn ghraia albiona, oute pou erxontai basika na paroun metrhsh!!! Tous pairneis thlefwno esy, kai toys les ti grafei o metrhths sou! Even better...

Unknown είπε...

Καλή ιδέα, αλλά δύσκολα θα δούλευε εδώ, δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμη έτοιμοι...

oTheos είπε...

To fisiko aerio douleuei etsi se emas...

Unknown είπε...

τι αλήθεια; τους παίρνεις τηλέφωνο;

Ανώνυμος είπε...

η εκτίμηση της ΔΕΗ για το έναντι ρεύμα, είναι η αντίστοιχη περσινή κατανάλωση της ίδιας περιόδου, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι και αυτό είναι απλός ένας καλός πρόλογος, τον οποίο τρώει ο μέσοαστός Ελην, και λέει οκ, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως κοιτάξει την περσινή κατανάλωση του, θα δει οτι δεν έχει καμία σχέση απολύτως.

Unknown είπε...

χμμ... ενδιαφέρον. Θα το εξετάσω.

Stavros Amanatidis είπε...

kai edw sthn dania, etsi douleuei pantws.. opws sthn ellada :)

Νek είπε...

Άν ξεπεράσουμε το γεγονός της επίσκεψης, το ότι πληρώνουμε ανά δύο μήνες είναι προς όφελος μας.
Κάτι σαν τις δόσεις ενός δανείου δηλαδή!